IQF چیست
IQF یک روش مدرن انجماد مواد غذایی است که از تشکیل بلورها و کریستال های بزرگ یخ در داخل سلول های مواد غذایی جلوگیری می کند. روند IQF به این صورت است که انجماد سریع ، باعث ایجاد بلورهای یخ بسیار کوچکتر در داخل محصول می شود.
بلورهای یخی که با روش های انجماد کندتری تولید می شوند، بزرگتر هستند و این بلورها به سلول ها و بافت های محصول آسیب می رسانند.
دراستفاده از IQF باید توجه داشت که هر قطعه محصول به صورت جداگانه منجمد می شود یعنی ذرات با هم انسجام ندارند ومحصول نهایی به صورت یک بلوک پیوسته ،منجمد نمی شود.
روش های مختلفی برای منجمد کردن وجود دارد .انتخاب روش بستگی به کیفیت محصول نهایی مورد نظر ، نوع مواد منجمد ،محدودیت های مالی دارد، این روش، انجماد و ذخیره موادی مانند آلو ، زغال اخته ، ذرت ، ماهی آزاد ، گوشت را بسیار آسان تر می کند
پیشرفت های فناوری در روش های منجمد کردن باعث شده که بتوان مواد غذایی را سریع تر منجمد کرد .
این امر منجر به این می شود که محصولات با کیفیت بالاتر و با سرعتی بسیار سریعتر از آنچه در گذشته ممکن بود به بازار عرضه شوند و خاصیت مواد غذایی هم بیشتر حفظ شود.
فناوری IQF این امکان را می دهد که در مدت زمان کوتاهی تعداد زیادی از محصولات غذایی را منجمد کرد.
به عنوان مثال ، اگر بخواهیم از دستگاه IQF برای انجماد دسته ای از توت ها استفاده کنیم ، توت ها به هم پیوسته، منجمد نمی شوند.
این امر باعث می شود که یخ زدگی و ذخیره سازی محصولاتی مانند هلو ، انواع توت ها ، نخود فرنگی ، ماهی ، میگو و مرغ به صورت جداگانه آسان تر شود.
روش های انجماد نیز طی سال های گذشته پیشرفت کرده اند ، اما یکی از مهمترین پارامترها، سرعت انجماد محصولات است.
همان جایی است که فناوری IQF در بازار مواد غذایی منجمد مطرح می شود. انجماد IQF به صاحبان مشاغل این امکان را می دهد تا به طور جداگانه بخش بزرگی از محصولات را همزمان منجمد کنند.
این روش انجماد، انقلابی در صنعت نگه داری و بسته بندی موادغذایی ایجاد کرد.
اولین دیدگاه را شما قرار بدهید